top of page

Scruffx Group

Public·5 members

Creaza-ti un Site Web Rapid si Usor cu Pagini HTML Gata Facute
Pagini Html Gata Facute: Ce Sunt, De Unde Le Poti Descarca si Cum Le Poti Personaliza


Pagini Html Gata Facute: Ce Sunt, De Unde Le Poti Descarca si Cum Le Poti Personaliza
Introducere
Daca vrei sa iti faci un site web, dar nu ai cunostinte de programare sau nu ai timp sa scrii codul de la zero, exista o solutie simpla si rapida: paginile html gata facute. Acestea sunt fisiere care contin codul sursa al unei pagini web, pe care le poti descarca de pe internet si le poti personaliza dupa preferintele tale. In acest articol, iti vom explica ce sunt paginile html gata facute, de unde le poti descarca si cum le poti personaliza.
Pagini Html Gata FacuteCe sunt paginile html gata facute?
Paginile html gata facute sunt fisiere care contin codul sursa al unei pagini web, scris in limbajul HTML (HyperText Markup Language). HTML este un limbaj care defineste structura si continutul unei pagini web, folosind elemente numite taguri. Fiecare tag are un rol specific si poate avea atribute care precizeaza detalii despre elementul respectiv. De exemplu, tagul delimiteaza un paragraf de text, iar tagul insereaza o imagine in pagina.


Paginile html gata facute au deja codul scris pentru diferite elemente ale unei pagini web, cum ar fi titluri, meniuri, imagini, texte, tabele, liste etc. Astfel, nu trebuie sa scrii tu codul de la zero, ci doar sa il descarci si sa il editezi dupa nevoile tale.


De ce sa folosesti pagini html gata facute?
Paginile html gata facute au mai multe avantaje fata de scrierea codului de la zero:


 • Te ajuta sa economisesti timp si efort. Nu trebuie sa inveti limbajul HTML sau sa scrii codul de la zero. Poti alege o pagina html gata facuta care se potriveste cu tema sau scopul site-ului tau si sa o personalizezi dupa preferintele tale. • Te ajuta sa obtii un design profesionist si atractiv. Paginile html gata facute sunt create de designeri sau programatori experimentati, care stiu cum sa combine culorile, fonturile, imaginile si alte elemente pentru a crea o pagina web estetica si functionala. • Te ajuta sa ai un site web compatibil cu diferite dispozitive si browsere. Paginile html gata facute sunt testate si optimizate pentru a se afisa corect pe diferite dispozitive (desktop, laptop, tablet, smartphone) si browsere (Chrome, Firefox, Safari etc.). Astfel, nu trebuie sa iti faci griji ca site-ul tau va arata diferit sau va avea probleme tehnice pe anumite platforme.Cum sa alegi o pagina html gata facuta potrivita pentru site-ul tau?
Pentru a alege o pagina html gata facuta potrivita pentru site-ul tau, trebuie sa tii cont de mai multi factori:


 • Tema sau scopul site-ului tau. In functie de ce vrei sa prezinti pe site-ul tau (produse, servicii, informatii etc.), trebuie sa alegi o pagina html gata facuta care are un design adecvat. De exemplu, daca vrei sa iti faci un site de prezentare a unei firme sau a unui portofoliu profesional, poti alege o pagina html gata facuta cu un design elegant si minimalist. Daca vrei sa iti faci un site de stiri sau de divertisment, poti alege o pagina html gata facuta cu un design dinamic si colorat. • Publicul tinta al site-ului tau. In functie de cine sunt vizitatorii site-ului tau (varsta, sex, interese etc.), trebuie sa alegi o pagina html gata facuta care are un design care ii atrage si ii mentine interesati. De exemplu, daca vrei sa iti faci un site pentru copii sau adolescenti, poti alege o pagina html gata facuta cu un design vesel si jucaus. Daca vrei sa iti faci un site pentru adulti sau profesionisti, poti alege o pagina html gata facuta cu un design sobru si serios.Functionalitatile pe care le doresti pentru site-ul tau. In functie de ce vrei sa oferi vizitatorilor site-ului tau (formulare de contact, De unde poti descarca pagini html gata facute?
Dupa ce ai decis ce fel de pagina html gata facuta vrei sa folosesti pentru site-ul tau, urmatorul pas este sa o descarci de pe internet. Exista multe site-uri care ofera pagini html gata facute, fie gratuite, fie premium. Iata cateva exemple:


Site-uri cu sabloane gratuite si teme html
Daca nu vrei sa cheltuiesti bani pe o pagina html gata facuta, poti alege una dintre cele oferite gratuit de urmatoarele site-uri:


Free Web Hosting
Acest site iti ofera peste 100 de sabloane si teme html gratuite, pe care le poti descarca si folosi pentru site-ul tau. Sabloanele sunt impartite in categorii, cum ar fi afaceri, educatie, divertisment, personal etc. Poti vedea un preview al fiecarei pagini inainte de a o descarca. Pentru a descarca o pagina html gata facuta de pe acest site, trebuie sa ai un cont de gazduire web gratuita pe 000webhost.com.


TPU.ro
Acest site este un forum unde poti gasi raspunsuri la diverse intrebari legate de tehnologie, dar si link-uri cu site-uri unde poti gasi pagini html gata facute. De exemplu, in aceasta intrebare, un utilizator cere ajutor pentru a face un site in html la scoala si primeste mai multe link-uri cu site-uri care ofera sabloane gratuite si teme html. Poti cauta si tu intrebari similare pe acest site sau poti pune tu o intrebare daca nu gasesti ce cauti.


Free CSS Templates
Acest site iti ofera peste 3000 de sabloane gratuite si teme html, care folosesc si limbajul CSS (Cascading Style Sheets) pentru a imbunatati aspectul si designul paginilor. Sabloanele sunt impartite in categorii, cum ar fi arta, blog, business, fotografie etc. Poti vedea un preview al fiecarei pagini inainte de a o descarca. Pentru a descarca o pagina html gata facuta de pe acest site, trebuie sa dai click pe butonul Download si sa accepti termenii si conditiile.


Site-uri cu sabloane premium si teme html
Daca vrei sa ai acces la mai multe optiuni si functionalitati pentru pagina ta html gata facuta, poti alege una dintre cele oferite contra cost de urmatoarele site-uri:


ThemeForest
Acest site este parte din reteaua Envato Market, care ofera produse digitale pentru creativi. Aici poti gasi peste 18000 de sabloane premium si teme html, create de designeri si programatori profesionisti. Sabloanele sunt impartite in categorii, cum ar fi administrare, comert electronic, educatie, evenimente etc. Poti vedea un preview al fiecarei pagini inainte de a o cumpara. Preturile variaza in functie de calitatea si popularitatea sablonului, dar in general sunt intre 5 si 20 de dolari.


TemplateMonster
Acest site este unul dintre cele mai mari marketplace-uri online pentru produse web design. Aici poti gasi peste 14000 de sabloane premium si teme html, create de designeri si programatori talentati. Sabloanele sunt impartite in categorii, cum ar fi animale, arta, frumusete, afaceri etc. Poti vedea un preview al fiecarei pagini inainte de a o cumpara. Preturile variaza in functie de calitatea si complexitatea sablonului, dar in general sunt intre 10 si 30 de dolari.


MotoCMS
 • Acest site iti ofera peste 2500 de sabloane premium si teme html, care vin cu un sistem integrat de management al continutului (CMS). Acesta iti permite sa editezi si sa personalizezi pagina ta html gata facuta fara sa scrii cod. Sabloanele sunt impartite in categorii, ile pe care vrei sa le adaugi la pagina html gata facuta in codul sursa al fisierului html. Folosind editorul de cod html, poti insera tagurile corespunzatoare pentru imaginile, textele sau alte elemente pe care vrei sa le adaugi la pagina html gata facuta. De exemplu, pentru a adauga o imagine la pagina html gata facuta, poti folosi tagul cu atributul src care specifica locatia fisierului cu imaginea. Pentru a adauga un text la pagina html gata facuta, poti folosi taguri precum , , etc. care delimiteaza paragrafe sau titluri de diferite nivele. Pentru a adauga alte elemente la pagina html gata facuta, poti folosi taguri precum , , , , etc. care creeaza link-uri, liste sau tabele. Poti invata mai multe despre tagurile html folosind tutorialele online disponibile pe site-uri precum W3Schools. • Salveaza modificarile facute in fisierul html. Dupa ce ai terminat de adaugat imaginile, textele sau alte elemente la pagina html gata facuta, trebuie sa salvezi modificarile facute in fisierul html folosind optiunea File (Fisier) > Save (Salveaza) din editorul de cod html.Concluzie
In concluzie, paginile html gata facute sunt o solutie simpla si rapida pentru a iti face un site web, fara sa ai cunostinte de programare sau sa scrii codul de la zero. Paginile html gata facute au mai multe avantaje, cum ar fi economisirea de timp si efort, obtinerea unui design profesionist si atractiv si asigurarea unei compatibilitati cu diferite dispozitive si browsere. Pentru a folosi o pagina html gata facuta pentru site-ul tau, trebuie sa o alegi in functie de tema sau scopul site-ului tau, de publicul tinta al site-ului tau si de functionalitatile pe care le doresti pentru site-ul tau. Apoi, trebuie sa o descarci de pe internet de pe unul dintre site-urile care ofera pagini html gata facute, fie gratuite, fie premium. In final, trebuie sa o personalizezi dupa preferintele tale folosind un editor de cod html si cunostinte de baza de html si css.


FAQs
 • Ce este o pagina html gata facuta? R: O pagina html gata facuta este un fisier care contine codul sursa al unei pagini web, pe care il poti descarca de pe internet si il poti personaliza dupa preferintele tale. • De unde pot descarca pagini html gata facute? R: Poti descarca pagini html gata facute de pe site-uri care ofera sabloane gratuite sau premium pentru pagini web, cum ar fi Free Web Hosting, TPU.ro, Free CSS Templates, ThemeForest, TemplateMonster sau MotoCMS. • Cum pot personaliza o pagina html gata facuta? R: Pentru a personaliza o pagina html gata facuta, ai nevoie de un editor de cod html si de cunostinte de baza de html si css. Trebuie sa editezi codul sursa al paginii html gata facute si sa adaugi imaginile, textele sau alte elemente pe care le vrei la pagina ta web. • Ce avantaje are o pagina html gata facuta? R: O pagina html gata facuta are avantaje precum economisirea de timp si efort, obtinerea unui design profesionist si atractiv si asigurarea unei compatibilitati cu diferite dispozitive si browsere. • Cand nu trebuie sa folosesti o pagina html gata facuta? R: Nu trebuie sa folosesti o pagina html gata facuta cand vrei sa ai un control total asupra aspectului si functionalitatii site-ului tau sau cand vrei sa creezi un site web complex si dinamic care necesita cunostinte avansate de programare.
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page